https://saga-development.com.ua/publications/yakyj-vyglyad-mig-by-maty-kulturnyj-tsentr-na-novomu-podoli-pidsumky-konkursu-steel-freedom/ https://saga-development.com.ua/publications/news/yakyj-vyglyad-mig-by-maty-kulturnyj-tsentr-na-novomu-podoli-pidsumky-konkursu-steel-freedom/

Який вигляд міг би мати культурний центр на Новому Подолі: підсумки конкурсу STEEL FREEDOM

Культурний центр у Новому Подолі місце сили, таланту та натхнення. Це простір, де можна зустріти фронтмена улюбленої групи, послухати концерт просто неба та отримати інсайт для нової постанови в театрі. Тут на 1 м² буде неймовірна концентрація креативних людей. 

Ми хочемо, щоб культурний центр у Новому Подолі був особливим місцем, тому нам важливо долучити до його створення справжніх талантів, ознайомитися з різними баченнями його архітектури та обрати найкращий проєкт. Саме таку можливість ми отримали на Steel Freedom Architecture Festival.

Щороку Steel Freedom проводить конкурс серед студентів профільних вузів. Основне завдання учасників запропонувати оригінальне концептуальне рішення, яке демонструє сучасний, новаторський підхід використання сталі в будівництві. 

У цьому році  Steel Freedom Architecture Festival побив рекорди і за кількістю учасників і за числом конкурсних робіт. 135 зареєстрованих команд, 14 вузів, 84 проєкти та 74 команди півфіналістів, 30 проєктів яких були розроблені для культурного центру нашого району. 

Після кількох етапів відбору журі у складі відомих архітекторів з різних міст України та експертів у будівельній галузі обрало трьох переможців. 

Перше місце посіла Олена Мелешко — студентка Київського національного університету будівництва та архітектури. На думку журі, її проєкт найбільше відповідає концепції нашого району, його архітектурним і та конструктивним формам, є оригінальним, виразним та інноваційним з точки зору ідеї.

Друге місце за кількістю голосів від журі також отримала команда з  Київського національного університету будівництва та архітектури. Над розробкою проєкту культурного центру Нового Подолу працювали Данило Бачинський, Олексій Авраменко, Діана Гаркавенко, Артем Громов та куратор Ірина Леонідівна Кравченко.

Третє місце зайняли студенти Національного університету «Львівська політехніка» — Володимир-Максим Нагірняк, Анастасія Калініченко, Іван Андрейко та куратор Леонід Іванович Вознюк.

Після ознайомлення з усіма конкурсними роботами ми точно можемо погодитися з координатором конкурсу Андрієм Римаренко: «STEEL FREEDOM — це ком’юніті активних молодих спеціалістів, які вже за декілька років будуть вершити долі міст та створювати знакові об’єкти в Україні та світі». 

Наша мета – змінювати місто на краще, тож ми завжди відкриті до співпраці з талановитими архітекторами, які поділяють наші цінності та підходи до розробки проєктів.

 

Зображення: steelfreedom.ua