https://saga-development.com.ua/publications/news/vykonuyemo-vymogu-pecherskoyi-rga-shhodo-pryvedennya-dilyanky-na-vilshanskij-2-6-v-bezpechnyj-stan/ https://saga-development.com.ua/publications/news/vykonuyemo-vymogu-pecherskoyi-rga-shhodo-pryvedennya-dilyanky-na-vilshanskij-2-6-v-bezpechnyj-stan/

Виконуємо вимогу Печерської РГА щодо приведення ділянки на Вільшанській, 2-6 в безпечний стан

Печерська районна адміністрація протягом 2019-2020 років неодноразово зверталася до користувача земельної ділянки по вул. Вільшанській, 2-6 з вимогою привести територію до належного санітарно-технічного стану. SAGA Development поділяє стурбованість Печерської РДА щодо стану земельної ділянки з огляду на ряд причин.

По-перше, в результаті зупинки будівельних робіт  будівельний майданчик не був законсервований належним чином: роботи з облаштування ґрунтових анкерів не були завершені, й вони постійно піддаються корозії та динамічному впливу маси схилу. Ситуація ускладнює регулярне вимивання грунтів внаслідок відсутності дренажних систем та дощової каналізації.

Під час гідрогеологічних досліджень 2007 року були виявлені зсувонебезпечні процеси. В експертному звіті зазначається, що схил є зсувним, а ділянка — зсувонебезпечною й потребує організованого належним чином захисту від негативного впливу поверхневих вод.

Очевидно, що роботи з укріплення схилу змінили дзеркало ковзання, і експерти й зараз спостерігають  зсувонебезпечні процеси. Ми маємо намір провести додаткові дослідження для виявлення процесів корозії та обов'язково ознайомимо з їхніми результатами місто й громаду.

По-друге, земельна ділянка не огороджена та створює загрозу пішоходам, які можуть випадково потрапити на територію в темну пору доби. Крім того, ділянка використовується як гральний майданчик для молоді, що також створює небезпеку серйозного травмування з фатальними наслідками.

По-третє, до ділянки мають доступ асоціальні громадяни, вона є місцем зосередження асоціальної діяльності.

Компанія SAGA Development не має права покладатися на долю випадку, коли збіг обставин призведе до непоправних фатальний наслідків.

Тому, незалежно від намірів використання ділянки, ми зобов'язані вжити заходів щодо завершення консервування, підтримки підпірної стінки й всієї території в належному санітарно-технічному стані та забезпечення добросусідських взаємин з усіма оточуючими землекористувачами.

Як сумлінний землекористувач, ми виконуємо вимоги закону та рішення Київської міської ради від 25.12.2008 № 1051/1051 “Про правила благоустрою міста Києва” та беремо на себе зобов'язання забезпечити належний стан ділянки.